logo
HomeArticlesAbout
HomeNewsBooksJournalsInformation & ServicesPartners
Register | Login
Research Article
Maandblad voor Accountancy en Bedrijfseconomie 96(3/4): 61-73
https://doi.org/10.5117/mab.96.82479 (02 Jun 2022)
Other versions:
XML
PDF
 
 
Twitter
Facebook
Mendeley
Reddit
Notify a colleague
  • ContentsContents
  • Article InfoArticle Info
  • CitationCitation
  • MetricsMetrics
  • CommentComment
  • RelatedRelated
  • RefsRefs
  • CitedCited
  • Article title
  • Samenvatting
  • Trefwoorden
  • Relevantie voor de praktijk
  • 1. Inleiding
  • 2. Huidige status en achtergronden
  • 3. Wijziging van de jaarrekeningrichtlijn
    • 3.1. Inleiding
    • 3.2. Toename aantal ondernemingen die onder het bereik van de regeling vallen
      • 3.2.1 Artikel 19 bis
      • 3.2.2. Artikel 29 bis
    • 3.3. Van een (geconsolideerde) niet-financiële verklaring in het bestuursverslag naar een (geconsolideerde) duurzaamheidsrapportage
    • 3.4. Andere aanpassingen
  • 4. Herziening Transparantierichtlijn, controlerichtlijn en controle­verordening
    • 4.1. Wijziging van de Transparantierichtlijn
    • 4.2. Wijziging van de controlerichtlijn
    • 4.3. Wijziging van de controleverordening
  • 5. Waardering van de wijzigingen: doelgroepen, informatiekenmerken en auditcommissie
    • 5.1. Duurzame ondernemingsinformatie: voor wie en wat wordt ermee gedaan
      • 5.1.1. Druk vanuit aandeelhouders
      • 5.1.2. Effect door aangespannen procedures
    • 5.2. Informatiekenmerken
      • 5.2.1. Algemeen kader
      • 5.2.2. Relevante informatie
      • 5.2.3. Betrouwbare informatie
      • 5.2.4. Verificatie duurzaamheidsinformatie
      • 5.2.5. Vergelijkbare informatie
      • 5.2.6. (Digitaal) vindbare en te gebruiken informatie
    • 5.3. Begrijpelijke informatie en de ontvangstzijde van informatie
      • 5.3.1. Begrijpelijke informatie
      • 5.3.2. De ontvangstzijde van informatie en stakeholder­identificatie
    • 5.4. Uitbreiding takenpakket auditcommissie
  • 6. Conclusie
  • Literatuur
Powered by

This website uses cookies in order to improve your web experience. Read our Cookies Policy

OK