Editorial
Print
Editorial
Winnaars MAB-scriptieprijs 2023 bekend
expand article infoAnnemarie Oord
‡ Tekstkracht, Almelo, Netherlands
Open Access

Een goede academische scriptie verdient het om extra in de spotlights te worden gezet. Het Maandblad voor Accountancy en Bedrijfseconomie (MAB) is daarom in 2023 gestart met de MAB-scriptieprijs. Doel hiervan is om sterke academische scripties met praktijkrelevantie te erkennen en te waarderen, door deze in de vorm van een artikel te publiceren in het MAB. In deze editie en de volgende edities verwachten we de artikelen van de vier winnaars van deze prijs te te publiceren.

De gelukkige winnaars zijn, in alfabetische volgorde:

  • Vianne Benoist, met het onderwerp ‘Transparantie verbeteren: Evaluatie van de invloed van ESG-rapportages bij het verminderen van informatieasymmetrie in China’.
  • Joost Hoenderdos en Sander van Triest (scriptiebegeleider), met het onderwerp ‘Unlocking RPA potential: Understanding the use of Robotic Process Automation by finance employees’.
  • Kim van Schie en Susanne Preuss (scriptiebegeleider), met het onderwerp ‘How do consumers react to LGBTQ+ statements? Evidence from foot traffic data’.
  • Julia van Vuuren, met het onderwerp ‘The effect of IFRS 16 on the attitude of sophisticated and unsophisticated lenders towards loan contracting’.

Procedure

De winnende prijzen van elk € 1.000 zijn toegekend op basis van de scripties. Een select gezelschap van ervaren reviewers heeft de scripties op basis van een heldere set criteria gewogen en een cijfer toegekend. Hierbij is onder meer gekeken naar de academische/theoretische relevantie en kwaliteit, relevantie voor de praktijk, innovativiteit en creativiteit, kwaliteit en scope van de empirische analyse. Los van de inhoud woog bij de beoordeling ook de factor schrijfstijl mee.

Dankwoord

Het MAB wil alle inzenders van harte bedanken voor hun deelname. Daarbij horen uiteraard oprechte felicitaties voor de winnaars – zij mogen trots zijn op deze prestatie. Wij zijn erg blij met de interesse voor de prijs en het MAB, en wij vertrouwen erop hiermee een mooie nieuwe jaarlijkse traditie in gang te hebben gezet. Artikelen publiceren in een medium zoals het MAB zorgt er bovendien voor dat er nieuwe deuren voor je open kunnen gaan. Dat is belangrijk voor eenieder die een mooie loopbaan op zijn of haar vakgebied ambieert.

Wij wensen u veel plezier toe met het lezen van de winnende artikelen die in de komende MAB-afleveringen zullen verschijnen!

Namens het MAB, de jury van de MAB-scriptieprijs

login to comment