Maandblad Voor Accountancy en Bedrijfseconomie 75(6): 267-274, doi: 10.5117/mab.75.17489
Verschillen in diversificatie door coöperaties en vennootschappen
G. W. J. Hendrikse,
A. A. C. J. Van Oijen
Corresponding author:
G. W. J. Hendrikse © G. W. J. Hendrikse, A. A. C. J. Van Oijen. This is an open access article distributed under the terms of the Creative Commons Attribution License (CC BY-NC-ND 4.0), which permits to copy and distribute the article for non-commercial purposes, provided that the article is not altered or modified and the original author and source are credited.
Citation:
Hendrikse GWJ, Van Oijen AACJ (2001) Verschillen in diversificatie door coöperaties en vennootschappen. Maandblad Voor Accountancy en Bedrijfseconomie 75(6): 267-274. https://doi.org/10.5117/mab.75.17489 | ![Open Access](/i/open_access_icon_colour.svg) |
Abstract Productdiversificatie houdt in het betreden van voor het betreffende bedrijf nieuwe bedrijfstakken. Een derde deel van de voedselproductie in de wereld wordt voortgebracht via coöperaties (Pattison, 2000). Deze constatering geeft aanleiding tot twee vragen. In de eerste plaats is het van belang om te weten of de beheersstructuur coöperatie leidt tot efficiënte voedselproductie. In de tweede plaats is het interessant om te weten waarom niet alle productie van voedsel in coöperaties plaatsvindt.